Porcie
4
Doba prípravy:
1hod 45min
Náročnosť prípravy:
4/10
Vhodné ako:
Obed, Večera
Úvod
O recepte
Od: Petra Malíková
Tento recept je pre všetky kuchárky a kuchárov, ktorí sa neboja robiť zaužívané recepty inak, dať im nový rozmer a šmrnc. Kombinácia sladkej a jemne pálivej chuti s vláčnym cestom je fantastická! Slivková chilli omáčka nakopla naše šúľance, tak že nás samích prekvapila tá úžasná chuť
Čo budeme potrebovať:
- 1 pohár Slivková chilli omáčka
- 500g varené zemiaky
- 200g hrubá múka
- 1ks vajce
- Štipka soli
- 60g masla
- 2 pl Holandského kakaa
TIP: pre zdravšiu variantu – namiesto pšeničnej múky použite celozrnnú špaldovú múku.
Vegan TIP: namiesto masla použite olej podľa vlastného výberu.
Krok za krokom
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme štipku soli, vajíčko a múku. Zo surovín vypracujeme cesto. Vyformujeme ho do valčeka o priemere cca 4 cm. Z valčeka si odrežeme kúsok cesta o dĺžke asi 2 cm. Vypracujeme valček 2 cm hrubý. Z neho odkrajujeme kúsky podľa toho aké hrubé chceme mať šúlance.
Krok 2
Predpripravené šúľance si pripravíme na tácky, aby sa nám ľahšie prenášali do vriacej vody. Šúľance varíme vo vriacej vode pokiaľ nám nevyplávajú na povrch. Kým sa tak stane, rozpustíme si maslo.
Krok 3
Uvarené šúlance vyberieme pomocou sitka a v miske ich prelejeme roztopeným maslom.
Krok 4
V miske si zmiešame slivkovú chilli omáčku s kakaom. Hotovú zmes pridáme k šúľancom a poriadne premiešame.
Prajeme Vám dobrú chuť!