+421 47/437 0961

obchod@farmamacove.sk

a

Porcie

1-4

Doba prípravy:

0hod 45min

Náročnosť prípravy:

4/10

Vhodné ako:

Obed, Večera

Úvod

O recepte

Od: Petra Malíková

Kačacie prsia so slivkovou chilli omáčkou

Naozajstné gurmánske jedlo! Ovocná chuť  slivkovej chilli omáčky vyzdvihne a podčiarkne fantastickú chuť krehkých kačacích pŕs. Vysoko odporúčam!

Kačacie prsia so slivkovou chilli omáčkou.

Čo budeme potrebovať:

  • kačacie prsia ( množstvo podľa uváženia )

  • 1 pohár slivkovej chilli omáčky 

  • soľ

  • mleté čierne korenie

 

 TIP: Máte radi radi naozaj pálivé a radi experimentujete, skúste miesto mild Slivkovej chilli omáčky našu novú HOT Slivkovú chilli omáčku!

Kačacie prsia 3

Krok za krokom

Krok 1

Rúru predhrejeme na 200°C.

Prsia dôkladne umyjeme, orežeme od šliach a dobre vysušíme v papierovej utierke.

Na vrchnú časť (s kožou), ostrým nožom narežeme kožu na pásiky alebo mriežku podľa vlastného uváženia.

 Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme odstáť cca 10 minút.

 

Krok 2

Panvicu položíme na sporák. Bez pridania oleja alebo tuku do nej vložíme prsia kožou nadol a zapneme stredný plameň.

Prsia pomaly pečieme na spodnej strane, až kým nezačnú púšťať tuk a koža nebude zlatohnedá a chrumkavá. Potom prsia obrátime a necháme zatiahnuť. Aby nám z vnútra ostali šťavnaté. 

Krok 3

Prsia premiestnime spolu s tukom do zahriatej zapekacej misky, prsia obrátime naspäť kožou nadol a dáme piecť do rúry na 6 – 8 minút (200°C).

Horúce prsia  vyberieme a položíme na tanier alebo drevenú dosku. Necháme ich odstáť a vychladnúť aspoň 10 minút. Dostatočné vychladenie zabezpečí, že mäsko si uchová väčšinu šťavy vo vnútri.

Krok 4

Prsia nakrájame na 1 – 2 cm plátky ktoré prelejeme slivkovou chilli omáčkou. Či už použijete mild verziu alebo HOT verziu je už iba na vás. J

Výpek zlejeme na premastenie prílohy, ktorou môžu byť napríklad lokše, pučené zemiaky alebo krajec chlebíka s nakladanou zeleninou.

Prajeme vám dobrú chuť!