Porcie
4
Doba prípravy:
1hod 00min
Náročnosť prípravy:
6/10
Vhodné ako:
Dezert
Úvod
O recepte
Od: Petra Malíková
Broskyňový chilli perník je fiesta neočakávaných chutí očakávaného perníka. Broskyňová chilli omáčka s cestom perníka je TOP!
Čo budeme potrebovať:
- 400g polohrubej múky
- 200g trstinového cukru
- 2PL mletej škorice
- 1KL sódy birkarbóny
- 2 ks vajíčka
- 150 ml oleja
- 500ml mlieka
- 3KL perníkového korenia
- 3PL broskyňového lekváru
- Čokoládová poleva
- 1 ks Pohár Broskyňovej chilli omáčky od Farma Macove
TIP: Máte radi radi naozaj pálivé a radi experimentujete, skúste miesto mild Broskyňovej chilli omáčky našu novú HOT Broskyňovú chilli omáčku!
Krok za krokom
Krok 1
Zo surovín vypracujeme hladké cesto a prelejeme na vymastený plech. Pečieme v mierne vyhriatej rúre (150°C) cca 30 – 40 minút.
Krok 2
Po upečení perník necháme vychladnúť a následne ho potrieme Broskyňovou chilli omáčkou.
Krok 3
Pripravíme si čokoládovú polevu podľa vlastného výberu a prelejeme ňou perník.
Krok 4
Po stuhnutí polevy môžeme podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť!