+421 47/437 0961

obchod@farmamacove.sk

a

Porcie

4

Doba prípravy:

0hod 45min

Náročnosť prípravy:

5/10

Vhodné ako:

Obed, Večera

Úvod

O recepte

Od: Petra Macove

Extra štipľavý hlivový perkelt je recept kde sa skĺbi koreninová chuť zdravých hríbov s extra pekelne štipľavým práškom z Caroliny reaper!cool

chilli prášok s hlivou

Čo budeme potrebovať:

 

  • 330 g hlivy ustricovej
  • 1 cibuľa
  • 200 ml smotany na varenie
  • Štipka čili prášku z Caroliny reaper
  • 1 lyžica múky
  • 1 lyžica kečupu alebo paradajkového pretlaku
  • 1/3 lyžička mletého korenia
  • ½ lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • Soľ
  • Olej
  • Citrónová šťava

TIP:

Podávame s cestovinou, haluškami alebo pečenými zemiakmi.

Vegan: Smotanu na varenie nahradíme rastlinnou smotanou.

Bez lepku: Múka na zahustenie nahradíme ryžovou múkou alebo Hraškou na zahustenie.

Krok za krokom

Krok 1

Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme na rezance nakrájanú hlivu, mletú červenú papriku, rascu, korenie, soľ a štipku čili prášku z Caroliny reaper. Dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.

Krok 2

Prilejeme vodu (cca 200 ml), kečup a premiešame. Necháme povariť ďalších 5 minút.

Krok 3

V smotane rozmiešame múku a prilejeme do hrnca. Varíme ďalších 5 minút.

Krok 4

Do mierne vychladnutého perkeltu primiešame trocha citrónovej šťavy na dochutenie.

Prajeme Vám dobrú chuť!