Porcie
4
Doba prípravy:
0hod 45min
Náročnosť prípravy:
5/10
Vhodné ako:
Obed, Večera
Úvod
O recepte
Od: Petra Macove
Extra štipľavý hlivový perkelt je recept kde sa skĺbi koreninová chuť zdravých hríbov s extra pekelne štipľavým práškom z Caroliny reaper!
Čo budeme potrebovať:
- 330 g hlivy ustricovej
- 1 cibuľa
- 200 ml smotany na varenie
- Štipka čili prášku z Caroliny reaper
- 1 lyžica múky
- 1 lyžica kečupu alebo paradajkového pretlaku
- 1/3 lyžička mletého korenia
- ½ lyžička mletej rasce
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- Soľ
- Olej
- Citrónová šťava
TIP:
Podávame s cestovinou, haluškami alebo pečenými zemiakmi.
Vegan: Smotanu na varenie nahradíme rastlinnou smotanou.
Bez lepku: Múka na zahustenie nahradíme ryžovou múkou alebo Hraškou na zahustenie.
Krok za krokom
Krok 1
Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca a orestujeme na oleji do zlatista. Pridáme na rezance nakrájanú hlivu, mletú červenú papriku, rascu, korenie, soľ a štipku čili prášku z Caroliny reaper. Dusíme pod pokrievkou približne 10 minút.
Krok 2
Prilejeme vodu (cca 200 ml), kečup a premiešame. Necháme povariť ďalších 5 minút.
Krok 3
V smotane rozmiešame múku a prilejeme do hrnca. Varíme ďalších 5 minút.
Krok 4
Do mierne vychladnutého perkeltu primiešame trocha citrónovej šťavy na dochutenie.
Prajeme Vám dobrú chuť!