+421 47/437 0961

obchod@farmamacove.sk

a

V článku sa dozviete:

  • Vplyv umelých konzervantov na zdravie
  • Svet plný chémie
  • Zdravotné účinky chilli

Dá sa jesť zdravo a zároveň chutne? Sme presvedčení o tom, že áno! U nás na farme pre Vás každý deň vyrábame produkty vysokej kvality, také, čo zodpovedajú trendu zdravého jedenia. Viac v článku…

Farma Macove

Nápad to bol skvelý! Pomocou chémie zakonzervujeme potraviny, ktoré potom dlhšie vydržia. Predĺžime dobu spotreby, ušetríme za chladenie…takto nejako to poňali chemickí potravinoví inžinieri niekedy v 20. storočí. Nezostalo len pri konzervantoch. Na rad prišli dochucovadlá a farbivá.

Dnes po niekoľkých desaťročiach už vieme, že to nebol vývoj, s ktorým by sme boli úplne stotožnení a mnohé štúdie dávajú za pravdu hlasom, ktoré tvrdia, že:

 

  • Umelé konzervanty môžu spôsobovať mnohé
    zdravotné problémy. Najčastejšie migrénu, alergie,
    astmatické záchvaty či nevoľnosť.
  • Umelé dochucovadlá pokladané za rizikové
    látky, možu podporovať vznik potravinových alergií.
  • Potravinárske syntetické farbivá – najčastejšie sa vyrábajú
    z ropy, obsahujú kovy, soľ či rôzne biologické
    látky. Mnohé z nich môžu byť práve preto
    spúšťačom rôznych vážnych ochorení, ako je napríklad rakovina.

Chémia nám urobila z chutného jedla, ktoré malo síce kratšiu dobu spotreby, jedlo atraktívnejšie, farebnejšie a oklamaním našich chuťových pohárikov ešte chutnejšie. Bonus na záver – ak chceme, vydrží roky v nezmenenej „kvalite“.

 

 

Filozofiou našej produkcie na Farme Macove je, aby naše výrobky nielen výborne chutili, ale vyhovovali nárokom na moderný produkt vyrobený bez chemických konzervantov a farbív.

Trendom je ešte stále „kult tela“, a my stále dúfame, že začne prevládať „kult zdravého jedla“. Sme pripravení!

Kapsaicín obsiahnutý v chilli papričkách Caroliny reaper je ideálny pre oba kulty 🙂

Chilli papriky Capsicum chinense obsahujú rastlinný
alkaloid kapsaicín, vitamíny A, B, C, E, K, ako aj iné
užitočné látky. Majú silné antiseptické a antibiotické
účinky podporujúce imunitu. Slúžia ako prevencia
proti rakovine, cukrovke, astme, migréne či depresii.

Dá sa teda jesť zdravo a chutne?

Využitím kvalitných surovín, dodržaním správnych postupov výroby a balenia potravín vieme tento cieľ dosiahnuť. Týmto spôsobom si naše produkty zachovajú množstvo vitamínov, vlákniny, mikro a makro prvkov. Ide to aj bez použitia chémie!

 

 

Paradajková chilli omáčka
Chilli aktivity v zime

Chilli aktivity v zime

Tipy na zimné aktivity s chilli: Zahrej sa zvnútra aj zvonka   Zima je obdobím, kedy sa mnohí z nás snažia nájsť spôsoby, ako sa zahriať a posilniť svoje telo aj ducha. A čo môže byť lepším spôsobom, ako to dosiahnuť, než kombinovať aktívny pohyb s chutnými...

Pestovanie chilli papričiek vo fóliovníku

Pestovanie chilli papričiek vo fóliovníku

Kompletný sprievodca pestovaním Chilli papričky sú jedny z najobľúbenejších a najuniverzálnejších plodín pestovaných po celom svete. Papričky s pikantnou chuťou majú množstvom variantov, cez sladké papričky až po ohnivé. Pestovanie vo vlastnej záhrade je skutočnou...

Chilli ako dobrodružstvo

Chilli ako dobrodružstvo

Chilli - korenie, ktoré si získalo svoje miesto v kuchyniach a na jedálnych stoloch po celom svete. Je to tá prísada, ktorá mení obyčajné jedlo na úžasný zážitok plný chutí a emócií. Ale prečo je chilli tak obľúbené medzi milovníkmi jedla a dobrodružstva? Poďme sa...

Chilli do každodenných jedál

Chilli do každodenných jedál

Tipy pre pridanie chilli do každodenných jedál bez straty rafinovanosti a chuti   Chilli papričky sú vynikajúci spôsob ako oživiť každodenné jedlá, pridať im hĺbku chuti a dokonca aj môžu priniesť zdravotné výhody. Napriek tomu mnoho ľudí váha pridať chilli do...