Porcie
1-4
Doba prípravy:
0hod 45min
Náročnosť prípravy:
4/10
Vhodné ako:
Obed, Večera
Úvod
O recepte
Od: Petra Malíková
Kačacie prsia so slivkovou chilli omáčkou
Naozajstné gurmánske jedlo! Ovocná chuť slivkovej chilli omáčky vyzdvihne a podčiarkne fantastickú chuť krehkých kačacích pŕs. Vysoko odporúčam!
Čo budeme potrebovať:
-
kačacie prsia ( množstvo podľa uváženia )
-
1 pohár slivkovej chilli omáčky
-
soľ
- mleté čierne korenie
TIP: Máte radi radi naozaj pálivé a radi experimentujete, skúste miesto mild Slivkovej chilli omáčky našu novú HOT Slivkovú chilli omáčku!
Krok za krokom
Krok 1
Rúru predhrejeme na 200°C.
Prsia dôkladne umyjeme, orežeme od šliach a dobre vysušíme v papierovej utierke.
Na vrchnú časť (s kožou), ostrým nožom narežeme kožu na pásiky alebo mriežku podľa vlastného uváženia.
Prsia z oboch strán osolíme, okoreníme a necháme odstáť cca 10 minút.
Krok 2
Panvicu položíme na sporák. Bez pridania oleja alebo tuku do nej vložíme prsia kožou nadol a zapneme stredný plameň.
Prsia pomaly pečieme na spodnej strane, až kým nezačnú púšťať tuk a koža nebude zlatohnedá a chrumkavá. Potom prsia obrátime a necháme zatiahnuť. Aby nám z vnútra ostali šťavnaté.
Krok 3
Prsia premiestnime spolu s tukom do zahriatej zapekacej misky, prsia obrátime naspäť kožou nadol a dáme piecť do rúry na 6 – 8 minút (200°C).
Horúce prsia vyberieme a položíme na tanier alebo drevenú dosku. Necháme ich odstáť a vychladnúť aspoň 10 minút. Dostatočné vychladenie zabezpečí, že mäsko si uchová väčšinu šťavy vo vnútri.
Krok 4
Prsia nakrájame na 1 – 2 cm plátky ktoré prelejeme slivkovou chilli omáčkou. Či už použijete mild verziu alebo HOT verziu je už iba na vás. J
Výpek zlejeme na premastenie prílohy, ktorou môžu byť napríklad lokše, pučené zemiaky alebo krajec chlebíka s nakladanou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!